Projekt leírás Galéria

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-16-2017-00910

TECHNOSPRING Kft. Támogatási projekt története:

A Technospring Kft. jelenleg rendelkezésre álló korszerű gépparkjában a gépjármű-, a műszer-, valamint a gépipar számára közel 1200 féle alkatrész, rugó előállítására van lehetőség, azonban a piaci igények magas szintű kielégítése érdekében elengedhetetlen volt a kapacitásbővítés. Emiatt kiemelkedő fontosságú volt az új költséghatékony, energiatakarékos gépek beszerzése, amelyek nagy mértékben járultak hozzá a vállalat azon céljainak eléréséhez, amelyek középtávon növelik versenyképességét, ezáltal piaci részesedését, árbevételét. A beszerzésre került gépek segítségével képes a cég jelenlegi teljes rugó gyártókapacitását legalább 10%-kal megnövelni, raktározási, kiszállítási folyamatait hatékonyabbá tenni. A Technospring Kft. üzleti politikájának alapja, hogy a folyamatos technológiai fejlesztések által versenyképességét fokozza, a piac minőségi elvárásainak magas szinten megfeleljen, új piacokat szerezzen, valamint humánerő kapacitását növelje. Legfontosabb célkitűzése, hogy mind Magyarországon, mind Európában növelje piaci részesedését és meghatározó piaci szereplővé váljon. A cégcsoportban betöltött szerepének bővítésére és a termelési struktúra bővítése érdekében a rugógyártás mellett az ISITHERM homlokkzati szigetelőelem gyártását is felvállalta, a J-I-T megrendelések növekedése ezen a területen is nagy rugalmasságot és gyors átállásokat tettek szükségessé, amihez szintén fejlesztések kellettek.

Mindezen célok elérése érdekében az alábbi eszközök, gépek, kerültek beszerzésre, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások valósultak meg:

1. 1 db CNC-Rugótekercselő gép, Modell FUL 86 szabadon programozható vezérléssel, jobb és bal tekercselésű nyomórugók, húzórugó testek és egyenes, tangenciális szárú forgatórugók gyártására.

2. Hőkezelő kemence, a kisebb szériák gyors és precíz, programozható hőkezelésére.

3. Elszívó rendszer 3db kemencéhez, amely tartalmaz 1 db elszívó ventillátort, légtechnikai anyagokat, és 3 db vezérléssel irányított motoros pillangó szelepet.

4. DRB 35D típusú olajkenéses direkt hajtású csavarkompresszor, hűtveszárítóval egybeépítve, a gépek sűrített levegő ellátásának biztosítására.

5. NSP16N2 típusú elektromos gyalogkíséretű targonca magasemeléssel, a könnyű rakatok magasba emeléséhez, az új raktári állványrendszer minél jobb kihasználása érdekében.

6. HC magasemelésű és nagy teherbírású gázüzemű targonca, a nagy rugókötegek emeléséhez és a duplasoros raktári állványrendszeren való elhelyezéséhez.

7. Soros rakodólapos raktári állványrendszerek, kombináltan a könnyű, magasban raktározható új alapanyagok és nagy rugótekercsek duplasoros állványokon történő tárolásához, a raktár magasságának teljes kihasználása érdekében.

8. Dróthajlító gép az új gyártási spektrum rugalmas kiszolgálása és új piaci szegmensekbe való belépés érdekében.

9. Villamos munkák az új gépek megfelelő működéséhez

10. Raktáriroda kialakítása, a folyamatos raktárosi tevékenységhez, a közvetlen raktári munkavégzéshez .

Projekt azonosító : GINOP-1.2.1-16-2017-00910
A megpályázott összköltség : 175.279.826 Ft  
Az elnyert támogatás összege : 78.875.921 Ft  
Támogatás intenzitása : 45 % 
Befejezés időpontja : 2019. június 18.

Fel

Raklapos raktári állványrendszer

BEM-14 CNC dróthajlító gép

Hőkezelő kemence

Kemence elszívók

DRB 35D típusú Olajkenéses csavarkompresszor

CNC-Rugótekercselő gép, FUL 86

NSP16N2 típusú gyalogkíséretű targonca magasemeléssel

HC targonca, 5,5 t , magasemeléssel

Interion raktári iroda

Fel